Pertandingan Debat Bahasa Inggeris Peringkat Negeri Terengganu: Kejayaan SMKA Durian Guling

SMKA Durian Guling, sebuah Sekolah Kluster Kecemerlangan yang terletak di Marang, Terengganu, telah berjaya meraih tempat ketiga dalam Pertandingan Debat Bahasa Inggeris Peringkat Negeri Terengganu. Pertandingan yang berlangsung dari 15 hingga 17 Julai 2024 ini diadakan di SM Imtiaz YT Kemaman. Pasukan debat sekolah ini telah dibimbing oleh Teacher Latifah Aida bt Abdul Wahid dan Teacher Julia Shireen@Noorsyahida bt Azmi.

Dalam pertandingan ini, para pelajar SMKA Durian Guling telah menunjukkan kebolehan berdebat yang cemerlang dan bersemangat juang yang tinggi. Kejayaan ini merupakan hasil usaha gigih dan komitmen tinggi daripada para pelajar dan guru pembimbing.

Pelajar-pelajar SMKA Durian Guling dilihat beraksi penuh yakin dan bersemangat semasa sesi perdebatan. Mereka memberikan hujah-hujah yang mantap dan kritis, serta mampu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan oleh pihak lawan dengan baik.

pasukan debat sekolah bersama guru pembimbing mereka, Teacher Latifah Aida dan Teacher Julia, bergambar kenangan selepas menerima trofi kemenangan. Wajah-wajah ceria dan bangga jelas terpancar pada setiap anggota pasukan.

Sekolah mengucapkan tahniah kepada pasukan debat yang telah mengharumkan nama SMKA Durian Guling dengan pencapaian yang membanggakan ini. Kejayaan ini diharapkan dapat menjadi inspirasi kepada pelajar-pelajar lain untuk terus berusaha mencapai kecemerlangan dalam bidang masing-masing.

Dengan pencapaian ini, SMKA Durian Guling membuktikan bahawa usaha dan komitmen tinggi adalah kunci kejayaan. Semoga pencapaian ini menjadi pemangkin semangat kepada seluruh warga sekolah untuk terus berusaha mencapai kecemerlangan dalam segala bidang yang diceburi.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi kami melalui email tra4016@moe.edu.my atau layari laman web rasmi sekolah di www.smkadg.edu.my.

Doing Great, Excellent Scores!