KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG MSSD EDISI KE-21

mssdm

Minggu ini telah berlangsung kejohanan balapan dan padang MSSD Marang 2012 di padang sekolah SMK Seberang Marang (5-8 Mac 2012). SMKADG telah berjaya mengekalkan 5 pingat emas dan berjaya menambah pingat perak dan gangsa berbanding tahun 2011. Buat pertama kalinya SMKADG telah mnghantar atlet perempuan untuk acara lontar  peluru dan lompat jauh, percubaan kali pertama ini berhasil memungut pingat perak dan gangsa. Tahniah. Secara keseluruhanya SMKADG mengumpul 5 Emas, 5 perak dan 7 gangsa, secara keseluruhanya SMKADG menduduki tempat ke-lima daripada 13 buah sekolah. Walaupun menghantar jumlah kontinjen yang sedikit namun ini tidah menghalang SMKADG mencapai kejayaan. Tahniah dan syabas diucapkan kepada kontinjen SMKADG! SMKADG JUARA! SMKADG TERBILANG 2015!